ANGOL NYELVKÖNYV és SZÓTÁR

Ha az angol nyelv ismerete igazán fontos az Önnek, akkor elsőre meg találnia a legjobb...

ANGOL NYELVKÖNYV ÉS SZÓTÁR HA AZ ANGOL...

NYELVTUDÁS A FONTOS, NEM CSAK A VIZSGA

Angol nyelvkönyvek és szótárak óriási választéka kapható, mégis kevesen ismerik az angol nyelv alapjait úgy, ahogy azt szeretnék.

A kiváló angol nyelvkönyv és angol-magyar szótár ritka (és kis példányszámban jelenik meg), ezért nagyon értékes (nem drága), mivel úgy tünik, hogy a legtöbb népszerű angol nyelvkönyv és szótár használatával sokkal kevésebben tanulják meg az angol nyelv gyakorlati használatát, mint ahányan vizsgát tesznek, azokról nem is beszélve, akik le sem tudnak nyelv-vizsgázni.

Az alábbi néhány angol nyelvkönyv és angol-magyar szótár ritka kivételek, melyek kiemelkedően hatékonyan segítenek hozzá az angol nyelv megtanulásához, ismeretéhez.

Csordás Norbert: ANGOL-MAGYAR ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR

Csordás Norbert: ANGOL NYELVKÖNYV <<<

Horánszky Éva: ANGOL NYELVTAN "KICSIT" MÁSKÉPPEN I. - ELÖLJÁRÓSZAVAK

Horánszky Éva: ANGOL NYELVTAN "KICSIT" MÁSKÉPPEN II. - IGEIDŐK


LEHET TENNI A NYELVI AKADÁLYOK ELLEN ...

MIBEN SEGÍHETNE ÖNNEK AZ ANGOL NYELV ISMERETE?

Az angol nyelv ismerete szinte létszükségletté vált.

Miért? Ön az életének mely területén érhetné el könnyebben a céljait, ha jobban értené az írott és hallott angol nyelvű kommunikációt, ha könnyedén tudná magát angolul megértetni?

Milyen hatással lehet a jövőjére, ha az iskolákban nem tudták elég jól megtanítani az írott és beszélt angol nyelv használatára, megértésére?

Ez weboldal több százféle nyelvkönyvet és szótárt tartalmazhatna, de itt csak azt a néhányat találja meg, amelyek a legfejlettebb tanulás módszertan ismeretével készültek, és a gyakorlatban bizonyították eredményességüket.

Lehet tenni valamit az angol nyelv megtanulásának akadályaival szemben!


ANGOL-MAGYAR SZÓTÁR MAGYARNYELVŰ TANULÓK SZÁMÁRA

ANGOL - MAGYAR ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR

A szerző ajánlása: Egy ritka szótártípus az angol nyelvtanulás területén:

Az ANGOL-MAGYAR ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR.

Miért jó az értelmező szótár?

Az értelmező szótár szakít azzal a hagyománnyal, hogy a kétnyelvű szótár csak fordító szótár lehet, és meghatározza (amennyire csak tudja) a szavak jelentését.
A fordító szótár = szótár, amely az idegen nyelvű szóhoz magyar megfelelőket ad meg, azaz olyan magyar szavakat, amelyekre a különböző mondatokban le lehet fordítani az adott idegen szót.

Az ANGYOL-MAGYAR ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR kifejezetten tanulóknak szól, mivel, ha egy angol szóhoz csak a magyar (egy vagy több) megfelelőjét adjuk meg, akkor az csak akkor ad megértést az angol szóról, ha a tanuló nagyon jól érti azokat a magyar szavakat. De az a tapasztalatom, hogy ez sokszor nem így van.

A másik probléma a fordító szótárakkal, hogy sok angol szóhoz megadott magyar megfelelő jelentése csak részben hasonlít az adott angol szó jelentéséhez. Ez azért probléma, mert így a tanuló sok esetben rosszul fogja használni az angol szót.

Az egyszerű főneveknél ez nem jelent problémát. Hiszen a ló az ló, az ajtó az ajtó. Ezek mindenhol ugyanazt jelentik. De a bonyolultabb cselekvéseket és történéseket leíró igéket már nem lehet egy-egy szóval megmagyarázni, mert sokszor még csak hasonló magyar szó sincs.

Értelmező szótárból rengeteg van az angol-amerikai kultúrában. De ezek angolul határozzák meg a szavakat. Ahhoz, hogy ezeket valaki használni tudja, már rendelkeznie kell egy nyelvi tudásszinttel.

Az Angol-Magyar Értelmező Szótárnak az a célja, hogy segítsen a tanulóknak, hogy ezt a szakadékot valahogy át tudják hidalni. Ez a szótár addig hasznos, amíg a tanulók annyira megismerik az angol nyelvet, hogy használni tudják az angol nyelvű értelmező szótárakat. Ez a szótár (a szerző legjobb tudása szerint) magyarul értelmezi az angol szavakat.

LETÖLTHETŐ ANGOL-MAGYAR ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR MINTA
(PDF formátumba, Acrobat Reader-rel olvasható)


(Ha nincs még telepítve: Acrobat Reader letöltés ITT!)

Az Angol-Magyar Értelmező Szótárnak még az is a különlegessége, hogy megadja a szavak eredetét, ahol az fellelhető volt. Az eredet pedig nem más, mint a szónak az eredeti jelentése vagy jelentései.
Ha egy szót igazán meg akarunk érteni, akkor értenünk kell az eredeti jelentését vagy jelentéseit, mert akkor abból világossá válik például az, hogy a mai jelentései milyen kapcsolatban állnak egymással. Néha ugyanis úgy tűnhet, hogy egy-egy angol szónak egymáshoz teljesen nem kapcsolódó jelentései vannak. Amikor megismerjük az eredetet, akkor az segít abban, hogy megértsük a közöttük levő kapcsolatot.

Remélem, hogy a kedves szótárfelhasználók haszonnal fogják forgatni a szótáramat, és így a befektetett kb. 5000 munkaóra nem volt hiábavaló.

Csordás Norbert

Az Angol-Magyar Értelmező Szótár és az Angol Nyelvkönyv Kezdőknek. Kattintson ide!


ANGOL NYELVKÖNYV KEZDŐK ÉS ÚJRAKEZDŐKNEK ...

HA MOST SZERETNE MEGTANULNI

- érthetően magyaráz
- alapoktól kezdi a nyelvtant
- részletesen elmagyarázza a kiejtést
- ideális kezdőknek és újrakezdőknek


Tudta, hogy a magyarok alapvetően azért nem tudnak megtanulni angolul, mert nem értik azokat a magyar nyelvtani szakszavakat, amelyekkel elmagyarázzák nekik az angol nyelvet?

Például: főnévi igenév, elöljárószó, határozószó, mellékmondat, hanglejtés, felszólító mód, tárgyeset, részeshatározó stb.

Milyen jó lenne egy olyan nyelvkönyv, amely a lehető legkevesebb szakszót használná, és azokat is érthetően megmagyarázná!

Ha lenne ilyen nyelvkönyv, akkor abból bárki könnyen megértené az angol nyelvtant. Ez egy ilyen nyelvkönyv.

Értehetően magyarázza el az angol nyelvtan elemeit. De nemcsak az angol nyelv részeit, hanem a magyar nyelvtani szakszavakat is.

Meglepő, hogy mennyire egyszerű megérteni néhány olyan nyelvtani kifejezést, amelyről eddig a tanulók azt hitték, hogy az nehéz.

Ez a nyelvkönyv ideális a kezdő nyelvtanulóknak, mivel az alapokról indulva halad előre.

A nyelvkönyvhöz ajánljuk az Angol-Magyar Értelmező szótárunkat is, amely ugyancsak nagyszerű segítőtárs a nyelvtanulók számára.

Az Angol-Magyar Értelmező Szótár és az Angol Nyelvkönyv Kezdőknek. Kattintson ide!


IGEIDŐK ÉS ELŐLJÁRÓSZAVAK MEGÉRTÉSE EGYSZERŰEN

VÉGE A MEMORIZÁLÁSNAK, ELÉG CSAK TUDNI

Ismerősek Önnek ezek a mondatok?

Ha angol nyelvtani tesztet kell kitölteni…
”Pedig tudom, csak most nem jut az eszembe!”


Ha le kell fordítani egy magyar mondatot angolra…
”Melyik is, have + az ige harmadik alakja?”


Ha meg kell fogalmazni egy angol mondatot a nyelvtani szabályok helyes alkalmazásával…
„Már egy hónapja nem foglalkoztam vele, ismét át kellene néznem!”


Ha ismerősek ezek a mondatok, akkor Ön memorizálta az angol nyelvtant.

Miért jó a memorizálás? „Nem tudom, elfelejtettem.” :-)

Miért nem jó a memorizálás?

- Mert többszöri újratanulás után is elfelejti az ember.
- A memorizálás végeredménye nem a megértés.
- Soha nem tanulja meg, hogy melyik gondolathoz melyik igeidőt kell használni.
- Sokféle angol nyelvtankönyvet kell vásárolni, hátha valamelyikből megérti.
- Állandóan elő kell venni a különböző táblázatokat, vagy saját jegyzetét, hogy mindig felelevenítse a szabályrendszereket.
- És lehet, hogy évekig kell tanulni, de nem fog beszélni angolul.

Ha szeretné megtanulni memorizálás nélkül, akkor...

ANGOL NYELVTAN magyaroknak magyarul

Horánszky Éva: Angol nyelvtan „kicsit” másképpen

I. kötet Igeidők, II. kötet Elöljárószavak

Mi igaz a nyelvérzékből?

Ha van nyelvérzéke: Jól BESZÉL magyarul.

Ez a könyv azoknak a magyar anyanyelvű embereknek szól, akik szeretnék gyorsan megérteni és használni az angol nyelvtant a kommunikációjukban, gondolataik megfogalmazásához.

Mert mi is a nyelvtan?

Egy olyan szabályrendszer, amely kiszolgálja a kommunikációt. Ez a szabályrendszer abban segít, hogy mondataink értelmes gondolatokká váljanak.
Tehát nagyon fontos, hogy jártasak legyünk használatában. A nyelvtan „csak” egy segédeszköz ahhoz, hogy képesek legyünk írni, olvasni, érteni és BESZÉLNI angolul.
Fontos megjegyezni, hogy a nyelvtan ugyan kiszolgálja, de nem helyettesíti a kommunikációt!

Hányszor kell memorizálni egy igeidőt?

Egyszer sem! Viszont teljesen meg kell érteni, és nagyon sokszor gyakorolni.
Az „Angol nyelvtan „kicsit” másképpen könyv ebben tud Önnek segíteni. Megtalálja benne azokat az elemeket, amelyek a megértést segítik, magyar embereknek – magyarul, valamint azokat a feladatokat, melyek segítségével a használaton keresztül tanulja meg, hogy melyik gondolathoz melyik igeidőt kell használni.

Mire számíthat?

- Viszonylag rövid idő alatt megértheti az angol nyelvtant.
- Folyamatosan összehasonlíthatja az anyanyelvével.
- Megtanulhatja, hogy melyik gondolathoz, melyik igeidőt kell használni.
- A két kötetes könyvben mindent megtalál, ami az angol nyelvtanhoz kell.

Kinek ajánljuk?

Használhatják felnőttek, középiskolások és tanárok is. Mindazok, akik egy gyors és használható megértést szeretnének elérni az angol nyelvtan témakörében.

A könyv egyszerű gyakorlatokat tartalmaz, amelyek otthon is elvégezhetők.

Horánszky Éva

Az Angol Nyelvtan Kicsit Másképpen I., II. Kattintson ide!